torsdag, februari 14, 2008

TV4 tar serietäten

SVD (inte på nätet) berättar att TV4 som första svenska tv-kanal ingått avtal med ett amerikanska storbolag om att lägga ut tv-serier som video on demand. I pressmeddelandet kan man läsa att det handlar om NBC-Universal och serier som Heroes och House som man kommer kunna se en vecka innan sändning och två veckor efter för 49 kr i månaden via http://www.tv4-anytime.se/.

Inköpschef Clara Scherman citeras:

- Det här är ett banbrytande avtal och ett viktigt led i vår strategi att så mycket som möjligt av vårt innehåll ska finnas på alla plattformar. Vi blir nu första svenska tv-kanal att erbjuda tittarna några av de absolut bästa amerikanska serierna on demand.

Mattias Fyrenius på TV4 nya medier fortsätter:

- Intresset för att titta på hela tv-program när man vill via datorn eller i mobilen ökar dramatiskt, vilket vi inte minst märkt sedan vi relanserade TV4 Anytime i december. Med det här avtalet vässar vi TV4 Anytime ytterligare och tar ett stort steg på vägen för att bli ledande på det här området i Sverige.

Det är ett stort steg framåt. Som första tv-kanal i Sverige erbjuder TV4 annat än egna produktioner när tittar vill. Dessvärre inte hur. Och även när sker med vissa begränsningar. De allra ivrigaste kommer fortsätta att ladda ned på egen hand och se serier långt före de når svensk tv. De allra mest mobila kommer även de tanka ned på egen hand för att fylla ipoden eller datorn när de ska åka bil, tunnelbana eller tåg. Men med svensk text och förhoppningsvis bra kvalitet står sig tv4 ändå betydligt bättre i konkurrens mot den illegala nedladdningen.

Ska bli intressant att se hur länge det dröjer innan Canal plus som sänder samma serier inför samma tjänst - och då med sändningsdatum en god stund innan TV4 får visa dem på sin sajt.

Etiketter: , , ,

Bloggtoppen.se Eating in public