onsdag, mars 14, 2007

Fyra snabba

Dagens media rapporterar att filmbolagen är tillbaka hos Metro. Det är förstås en sanning med viss modifikation. Sant är att UIP, Fox, Sony, Warner/SandrewMetronome och Buena Vista som alla bokar genom annonsbyrån Meko bojkottat Metro under ett års tid med målet att få ned priserna rejält. Alla andra filmbolag har dock fortsatt att boka helt fritt. Samtidigt ligger förstås de riktigt stora pengarna de amerikanska bolagen så att det är en viktig kund som kommit tillbaka.

SVD rapporterar att Dreamworks börjar göra 3D-film från och med 2009. Fint så. Men man missar att Disney redan 2005 hade Chicken Little i 3D i utvalda städer - dock inte i Sverige.

Resume och Dagens media skriver om turbulensen på Canal plus efter att nya chefen Manfred Aronsson tillträtt. Efter den expansiva perioden innan SBSs köp - ett lyckat försök av förre ägare att få bolaget att se så attraktivt som möjligt ut - följer naturligt en period av neddragningar och besparingar. Inget konstigt där.

UPPDATERAD: Resume referar idag rykten om att 40 personer eller så ska lämna Canal plus i besparingsåtgärder. En kommentar länkar till Ekonominyheterna där Jonas Malmborg och Pontus Schultz ger en sammanfattning av en svensk tv-marknad där stora förändringar kan stå för dörren. Bland annat diskuteras eventuell försäljning av statliga Boxer, utförsäljning av MTGs nordiska kanaler och avförsäljning av Proventus innehav i TV4 samt riskkapitalets intresse för tv-branschen.

Systerkanalen nummer nio har dock oväntat höga tittarsiffror redan nu. Resume skriver att Modo - Timrå haft 145000 tittare enligt MMS. Inte illa. Men så lägger man också dyra och åtråvärda program i kanalen snarare än att visa dem på Canal plus eller Kanal 5. Frågan är dock om tittarsiffrorna består när man byter från att sända på info-kanalen hos comhem till att sända på vanlig kanal.

Etiketter: , , , , , ,

2 Comments:

Blogger Emma said...

Jag har funderat på en sak jag tänkte att du kanske vet svaret på: Är det av samma anledning UIP inte verkar ha gjort reklam i DN på länge? Eller har jag bara inbillat mig att det varit så?

3:22 em  
Blogger Eating in public said...

Hej Emma. Det kan mycket väl stämma. Idag har ingen av de amerikanska bolagen någon annons i DN..

4:00 em  

Skicka en kommentar

<< Home

Bloggtoppen.se Eating in public