torsdag, april 19, 2007

Cannes official!

Och där var programmet för official selection i Cannes presenterat!

En svensk kortfilm (Spegelbarn) men ingen Roy Andersson. Det lär vara ett litet slag för gänget borta på Studio24 och eventuellt störa den planerade premiären i augusti/september - om man nu väljer att försöka få in den i Venedig eller Toronto istället.

Notervärt är att Quentin Tarantinos halva av Grindhouse - Deathproof - går upp som singelfilm, helt i linje med hur filmen distribueras utanför de engelskspråkiga territorierna. Enligt ryktet eventuellt också längre version än i USA.

Så vitt jag vet saknar majoriteten av filmerna i den officiella sektionen svensk distribution med undantag för de riktigt stora titlarna (Deathproof, We own the night, No country for old men, Zodiac, Sicko, Ocean's thirteen) samt Blueberry nights (Triangel).

Det vill säga - det kommer bli spännande att i slutet av maj se vilka titlar som höll måttet och som köptes upp av de svenska distributörerna.

UPPDATERAD: SVD kommenterar programsläppet och påpekar att en del titlar släpps på måndag så det kanske finns hopp för Roy Andersson.

Etiketter: ,

Bloggtoppen.se Eating in public