onsdag, mars 28, 2007

tv-round-up och lunarstorm

DN, Resumer, Dagens media och SVT själva berättar att Annie Wegelius blir ny programdirektör på SVT tillsammans med Jan Axelsson som sköter nyheter och sport. Som bekant låg hon tillsammans med korttidsministern Maria Borelius bakom tv-kanalen K-world som i sin tur kom några år för tidigt och med en många gånger för stor kostnadskostym. Tanken på specialiserade kanaler har ju sedan dess slagit igenom rejält och speciellt inom faktaområdet med Discovery och dess systerkanaler, TV4 Fakta, Kunskapskanalen mfl. Tidigare programdirektören Leif Jakobsson har jag för mig har gått till något finlandssvenskt sammanhang men hittar inget om det på nätet.

Resume berättar också att Viasat slutit fred med comhem. För att citera:

TV8 tar plats i analoga grundutbudet och i digitalpaketet small. Det innebär att kanalen kommer att kunna ses av 80 procent av svenskarna jämfört med 47 procent dag.

ZTV, Viasat Golf och Viasat Explorer får distribution av Comhem

TV3 och TV6 börjar sändas digitalt hos Comhem
Vilket förstås är en naturlig följd av att Comhem köpt UPC och nu är Sveriges absolut största kabelnät (enligt dem själva så har de 40% eller 1,75 miljoner av Sveriges hushåll). Det vore märkligt för dem att inte ha alla stora kanaler i utbudet och det vore tjänstefel av Viasat att inte krypa till korset när man riskerar att bli utan en så stor del av kakan.

Dagens media berättar att MTV jagar ny VD. Se där.

DN berättar att Lunarstorm ska satsa på musik, video och expansion utomlands. Kanske inte de snabbaste att hänga på myspace/youtube-tåget men en naturlig utveckling. Däremot har jag för mig att Lunarstorm redan försökt sig på internationell lansering i bland annat England utan någon framgång alls.

Etiketter: , , , , , ,

Bloggtoppen.se Eating in public