fredag, mars 16, 2007

Astoria sträcker på sig

Som fågel Fenix reser sig Astoria ur askan och tar sitt första riktiga steg mot återuppståndelse. Resume är först ut med att berätta att Astoria Cinemas ackord i dag accepterades i tingsrätten. Det innebär att fodringsägarna får 25% av sina pengar och att Astoria Cinemas kan fortsätta sin verksamhet.

Nya pengar och nytt management behövs förstås också - för att stå sig mot SF behövs investeringar och gissningsvis har åtminstone Mattias Nohrborg förverkat en del av sitt förtroende mot branschen. Han berättar också i dagens nätresume Resume att en ny finansiär är på väg in. Vän av ordning får väl då påpeka att det inte är första gången han meddelar det - men samtidigt - vi får hoppas att det stämmer den här gången. Vem det är återstår att se - mina tidigare spekulationer känns fortsatt giltiga.

UPPDATERAD. DN citerar Svenska filminstitutets styrelseordförande Håkan Tidlund som var en av de få som sa nej till ackordet:


- Det ligger inte i vår uppgift eftersom det inte är våra pengar. Vi har att förvalta ett filmavtal i vilket stipuleras att varje biografägare ska betala in pengar till filminstitutet. Om vi började bevilja anstånd för enskilda biografägare så skulle vi påverka konkurrenssituationen på biografmarknaden. Men vi tvingas givetvis att acceptera ackordet, säger han.
I DN uttalar sig också Mattias Nohrborg om möjligheten till nyinvesteringar:

Du för samtal med möjliga investerare?

Inte bara samtal. Jag sitter i regelrätta förhandlingar. Men det är en lång process. Det är inte bara att få in pengar, du ska anpassa verksamheten, dra ner personal, hitta en bra profil. Vi är väldigt glada att fordringsägarna ger oss en ny chans. Den måste vi ta. Därför måste vi vara väldigt, väldigt noga den här gången.

Etiketter: ,

Bloggtoppen.se Eating in public