onsdag, februari 07, 2007

Videogalan

Det är lite svårt att få info om Videogalan om man befinner sig utanför kretsen av de närmast sökande (DVD-distributörer och videobutiker) men här är en länk till den publika omröstningen där hela svenska folket kan rösta på årets bästa dvd-releaser i klasser som Bästa svenska tv-produktion, Bästa specialrelease, Bästa utländska barn/familjerelease etc.

Till skillnad från Guldbaggen så handlar detta helt och hållet om interna branschklappar på axeln.. De resterande klasserna som Bästa hyrbutik, bästa nätbutik, bästa butikskampanj etc röstar distributörerna om själva.

Gissningsvis betyder en vinst inte något i form av ökad försäljning eller uthyrning precis som ett Guldägg inte innebär att den av den vinnande kampanjen marknadsförda produkten säljer mer. Istället handlar det nästan alltid om att den mest framgångsrika titeln vinner (läs Harry Potter, Star Wars, Så som i himmeln).

Kanske borde video/dvd-branschen bli bättre på att inte bara marknadsföra omröstningen i Expressen utan även kommunicera vinnarna?

Etiketter:

Bloggtoppen.se Eating in public