torsdag, oktober 19, 2006

Djävulen bär Prada

Imorgon har Fox premiär på Djävulen bär Prada i Sverige. Filmatiseringen av Lauren Weisenbergs bok med samma namn. Meryl Streep gör rollen som chefredaktören från helvetet och i USA har filmen gjort ett finfint resultat.

Poster: Fokus på en ikonisk sko med en djävulsk treudd som klack och titeln berättar att man inte ser skådespelarna som någon större selling point. Det talar också för att man inte ser en äldre målgrupp som är bekant med Meryl Streep som den huvudsakliga målgruppen. Istället utstrålar den lite av Sex and the City och det kanske inte är helt fel i sammanhanget. Men till skillnad från den amerikanska postern som bara har skon har man för säkerhets skull lagt till en remsa bilder ur filmen nedtill.

Trailer: Förefaller mer eller mindre vara ett stycke ur filmen vilket alltid är uppfriskande. Vi får se huvudpersonen Hathaway komma till Runways kontor och först clasha totalt med redaktör Streeps assistent och sedan med Streep själv. Precis som den legenderiska trailern för The Full Monty som också bestod i princip av ett klipp ur filmen fungerar det lysande. Man lyckas förmedla ett fantastiskt driv, Meryl Streep i formidabel form som den dryga Miranda Priestly och ett galleri av snorkiga men roliga bifigurer och en strålande grundkonflikt mellan fröken duktig och den blasé chefen från helvetet.

TV-spottar: Har åtminstone sett två stycken olika på TV3 och Kanal5 med lite olika beståndsdelar. Märkligt nog fungerar det utmärkta materialet från trailern sämre i mindre doser.

Internet: Vilket snabbt leder oss till att svenska fox har haft gott humör nog att döpa den lokala varianten av Devil wears Prada-sajten till
mybossisfromhell.com. Där kan man läsa lite om filmen, göra en egen framsida till Runway Magazine och få sin känsla för fascion betygsatt från 1-10 och med repliker ur filmen. På den amerikanska sajten kan man istället roa sig med att göra sin egen bild av chefen från helvetet. Båda syftar förstås till att man ska utmana sina kompisar och sprida ordet.

Sammanfattningsvis så är det dock en clean och sammanhållen kampanj som bör leverera över i flera ålderssegment.

UPPDATERAD: Och levererade gjorde den. Etta på biotoppen minsann. Inte illa.
Bloggtoppen.se Eating in public